FAQ

Wordt mijn bagage vervoerd tijdens de reis?

Ja, in de reissom is het bagagevervoer altijd inbegrepen! We vinden dat dit een essentiëel onderdeel is van de reizen die we organiseren, zodat je licht fietst of wandelt met alleen een klein rugzakje of fietstas met de dagelijkse spullen.  Over het algemeen laat je de bagage voor 10 uur ‘s morgen achter bij receptie en is het voor 14 uur in het volgende hotel. Je mag ook meer dan één stuk bagage per persoon laten vervoeren, als het gewicht per koffer/tas maar niet meer dan 20 kg is.

Kan ik het reisprogramma aanpassen?

Ja, dat kan. Het reisprogramma kan helemaal op maat worden gemaakt, of er kan alleen een extra rustdag worden ingevoerd of een extra nacht worden toegevoegd. Ook kan het programma soms ingekort worden. Vertel je wensen en wij geven aan of het mogelijk is!

Onze fietsen

Cannondale fietsen

Wij overhandigen onze huurfietsen op maat (van XS tot XL), gereinigd en gereviseerd door een professionele fietsenmaker. Voor de meeste tochten heb je een fiets nodig voor onverharde routes. De fietsen die we gebruiken zijn comfortabele mountainbikes met Rockvoorvering, hydro schijfremmen en Shimano Deore shifters. Voor meer details zie: cannondale specifications

De fiets wordt aan het begin van de route overhandigd en aan het eind weer opgehaald. De fiets is voorzien van een bagagedrager, een stuurtas, een km-teller, en je krijgt een extra binnenband, reparatieset (bandenlichters, pomp, parches, multifunctioneel gereedschap) en een gel-zadelhoesje.

 

E-bikes

Steeds meer mensen huren graag een elektrische fiets! We gebruiken de nieuwste elektrische hybride en mountainbikes, gemakkelijk te gebruiken en op te laden, en verbazingwekkend comfortabel! Een goede oplossing voor diegenen die langere en meer veeleisende routes willen doen, maar ook ideaal voor die koppels met een groot onderling fysiek verschil.

 

 

Wat is de beste tijd van het jaar om naar Andalusië te reizen?

Voor zowel wandelen als fietsen is de beste tijd de lente (maart tot juni) en de herfst (september tot november), hoewel de winter ook heel mooi kan zijn als je voorbereid komt (het wordt donker rond 18 uur en de nachten kunnen koud zijn in de bergen, maar overdag is het over het algemeen mooi zonnig en droog!).

Andalusië is de warmste regio van Spanje. Het heeft een gemiddelde jaartemperatuur van 17ºC, ongeveer 600 mm neerslag en zo’n 3.000 uren zonneschijn, met lange, hete zomers en korte, milde winters. Maar het hangt er natuurlijk vanaf op waar en op welke hoogte u fietst of wandelt… De Sierra Nevada bijvoorbeeld heeft een echt hooggebergteklimaat. In het  Natuurpark Grazalema valt de meeste neerslag, en in Cabo de Gata de minste.

Zie ook onze blog

https://otroscaminosnl.otroscaminos.es/climate/rain-spain-falls-mainly/

Hoe boek ik een wandel- of fietsvakantie?

Eenvoudig, schrijf ons een e-mail (info@otroscaminos.com) met de reis die je wilt boeken, de datum waarop je wilt beginnen, en ook het aantal personen dat je wilt meenemen. Je kunt ook aangeven of je optionele diensten je wilt contracteren.

Je kunt ons ook bellen op +34-958-291893 of whatsapp +34-616449400

Wat zijn de reisvoorwaarden?

We zijn een officiële Spaanse reisorganisatie en voldoen aan alle wettelijke eisen. Je kunt op deze website de reisvoorwaarden in het Nederlands lezen. Zij komen vrijwel overeen met de ANVR reisvoorwaarden.

 

Wat zijn de openingstijden in Andalusië?

Normaal gaan de winkels open rond 09.00-10.00 en sluiten ze voor lunch en siësta rond 13.30-14.00. Alle restaurants zijn open voor de typische warme, overvloedige lunch tot 16.00 uur. Om 17.00-17.30 gaan de winkels weer open tot 20.30-21.00, hoewel sommige winkels de hele dag open blijven (meestal de grotere supermarkten).

Banken zijn open van 08.30 tot 14.00 uur, en er zijn altijd geldautomaten in de steden en ook vaak in de dorpen. In Spanje is de munteenheid de euro.