Waarom Andalusië?

Waarom Andalusië?

 

Door zijn ligging tussen Europa en Afrika, een brug tussen Oost en West, is Andalusië een thuis geworden voor een rijke en gevarieerde mengeling van culturen. Onze streek wist altijd de harten te veroveren van degenen die haar veroverden, en daarna bleven. Geschiedenis is ons collectief geheugen en onze identiteit. Averroes, Maimónides, Ibn al Jatib, Falla, García Lorca, Picasso, Machado… de mensen van Andalusië hebben een geschiedenis van openheid en vooruitstrevendheid, die de wereld graag omhelst. Andalusië is veel meer dan typische stereotypen. Haar levenskunst is voelbaar op alle gebieden van het leven: haar muziek, kunst, gastronomie en geschiedenis.

 

Old Map of Andalusia

 

Al-Andalus

Al-Andalus (“gedeelde landen”) is ontstaan uit de Arabische interpretatie van de Visigotische naam voor het Iberisch Schiereiland, en het werd gebruikt om de regio aan te duiden die tussen de 8e en de 15e eeuw door Moslim vorsten en Emirs bestuurd werd. De samensmelting tussen de inheemse bevolking en de nieuwkomers uit Noord-Afrika bracht een unieke, gemengde beschaving tot stand die de wereld verblindde met haar klassieke kennis, geplaatst in een Europa dat vastzat in de donkerste Middeleeuwen. Al-Andalus was een brug tussen oosterse en westerse culturen. Het diende als uitvalsbasis voor de verspreiding van de klassieke cultuur, het was de bron van nieuwe wetenschappelijke concepten en visies op de wereld, en smeedde de mentaliteit van de moderne mens door een Renaissance die pas eeuwen later in Europa zou arriveren.

Bsh

Erfgoed

Het erfgoed van Al-Andalus gaf een enorme hoeveelheid aan de voorbije westerse beschaving, maar is ook in de tegenwoordige tijd relevant. De erfenis ervan is niet alleen te vinden in de schoonheid van talrijke forten, paleizen, tuinen en hele wijken, en ook niet in de grondslagen van de moderne wetenschap, technologie en literatuur die in die tijd gelegd werden.

Het is ook dagelijks te zien in een manier om het leven ten volle te begrijpen en te genieten. Al-Andalus voegde een mystiek, zinnelijk ingrediënt toe aan de collectieve genenpoelen van Andalusië, Spanje en Europa; het vermogen om de beproevingen en moeilijkheden van ons bestaan het hoofd te bieden en tegelijk ten volle deel te nemen aan de magie die het leven is. Dit is de geest die door de Otros Caminos reizen loopt.

 

Nature Park El Estrecho

Natuurparken en klimaat

Bovendien wordt de rijke en gevarieerde geografie van Andalusië, boordevol gebieden van enorm ecologisch belang (het heeft 3 Nationale Parken, 40 Natuurparken en Reservaten en 31 gebieden van buitengewoon natuurschoon), verzoet door het mildste, droogste klimaat van het Iberisch Schiereiland. Andalusië heeft elk jaar negen maanden mooi weer. Combineer dit met de hartelijke ontvangst van de bevolking en je hebt een van de beste plaatsen om in de open lucht te reizen!

Daarom is Andalusië de perfecte plaats om op een andere manier te reizen, om via andere routes tot de kern van haar erfgoed te komen, vandaar de naam Otros Caminos.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?

Laat een reactie achter