Tortilla de Patatas

Tortilla de Patatas

De Spaanse tortilla de patatas (aardappelomelet) wordt veel gegeten in Spanje en in sommige Spaans sprekende landen. De tortilla kan warm of koud gegeten worden; het wordt in heel Spanje vaak als tapa of picknickgerecht opgediend. Als tapa kan het in hapklare stukken gesneden worden en op cocktailprikkers geserveerd worden; een grote tortilla kan in driehoekige porties (pincho de tortilla) gesneden worden om als tapa gegeten te worden. Hoewel er talloze regionale variaties zijn, wordt de basisversie alleen gemaakt met eieren en aardappelen, en eventueel ui. Hieronder vind je de ingredienten en het recept:

 

 

Snijd de aardappelen in dunne schijfjes, en was ze. Bak of eigenlijk kook de schijfjes in een braadpan met een goede laag olijfolie op een matig vuur. Je kunt nu eventueel de in plakjes gesneden uien toevoegen.  Roer regelmatig de ingrediënten om tot ze zacht maar niet bruin zijn.

 

De aardappelen (en uien, als die erbij zitten) worden dan uit de pan gehaald, uitgelekt, en vermengd met losgeklopte eieren. Dit mengsel wordt dan terug in de pan gedaan en langzaam gebakken.

Dan komt het moment dat de omelet gekeerd moet worden om ook de andere kant te bakken. Met een groot plat bord of deksel keer je de omelet en laat hem terug in de pan glijden om de andere kant gaar te laten worden.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?

Laat een reactie achter