Waarom reizen met Otros Caminos?

Knowhow

In Otros Caminos zijn we Andalusië-experts. We hebben door de hele regio gewandeld en gefietst op een continue zoektocht naar routes buiten de gebaande paden, om die verborgen plekken te bereiken zonder dat we de beroemdste, meest essentiële troeven van Andalusië missen. Onze eigen ontdekkingsvreugde en onze expertise komen samen om routes te ontwikkelen waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid, de geschiedenis en de culinaire specialiteiten van “ons” Andalusië, degene die we graag met je willen delen.

 

Toeristische professionals en ambachtslieden in de reiswereld

Van het ontwerpen van een tour tot en met het onderhoud van de fiets, van het moment dat je een reservering maakt tot de voorbereiding van de documentatie voor je tour, wij zorgen voor elk detail. We weten dat kwaliteit de sleutel is tot een geslaagde vakantie. Bij Otros Caminos nemen we de ervaring van elk personeelslid mee en combineren die met de geest van een competent en professioneel team. We geloven dat reizen een kunst is, en we organiseren en bereiden je vakantie voor met tijd, toewijding en aandacht voor detail.

 

Lokaal bedrijf & duurzaam toerisme

Al wandelend en fietsend willen we laten zien dat het mogelijk is om economische vooruitgang en een betere levenskwaliteit te creëren in onze steden en dorpen, zonder de tradities, identiteit en natuurlijke omgeving te beschadigen. Onze toewijding aan deze filosofie betekent dat we onze tours ontwerpen als een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van Andalusië: we werken altijd samen met de lokale bevolking in elk gebied (accommodatie, maaltijden, activiteiten); we bevorderen het contact tussen klanten en hun lokale gastheren; we betrekken hen bij het behoud van de lokale cultuur en het milieu, vechten voor het herstel en de bescherming van de landelijke routes en paden, en, bovenal, we bieden advies aan de dorpen en instellingen waarmee we samenwerken. We investeren ook een percentage van onze winst in ontwikkelings- en natuurbeschermingsprojecten met betrekking tot het landschap, de steden en dorpen in Andalusië.

Een van deze projecten is La Huella Verde, een project van de toeristische sector van Granada met het milieu. Naast het verminderen van onze uitstoot van kooldioxide is de toeristische sector begonnen met het planten van bomen in Granada om dit te compenseren.

 

Maatwerk en bedrijven

Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem gerustcontact op met ons bedrijf als je een reis op maat nodig hebt voor je groep, je bedrijf of gewoon voor jezelf. Wij kunnen jouw vakantie aanpassen en ook andere bestemmingen en activiteiten aanbieden.

De tour rond Sierra Nevada, “Van de bergen naar de zee” is één van onze op maat gemaakte routes. Je begint aan de noordkant van de Sierra Nevada, om via de Alpujarras naar de kust in Almuñecar te fietsen, ook wel Tropical Coast genoemd. Het is een veeleisende route die de inspanning ruimschoots compenseert. Door de grote verscheidenheid aan landschappen en het unieke karakter van de natuur is de Sierra Nevada opgenomen in verschillende categorieën van bescherming. Behalve dat het een Natuur- en Nationaal Park is, is het ook een internationaal erkend Biosfeerreservaat.

Wielrennen is ook een voorbeeld van de mogelijkheden in Andalusië. We kunnen de route van Granada door de bergen van de Alpujarras en Sierra Nevada organizeren of juist langs de kust, zodat je in het vroege voorjaar al kunt komen trainen!