Fietsen langs de “Costa de la Luz”, van Sevilla langs Cadiz

, ,

Costa de la Luz, Fietsen langs de Kust van het Licht

Aan de Costa de la Luz kun je een ongelooflijke week vol cultuur, gastronomie en ontspannen fietsen doorbrengen langs de mooiste gouden zandstranden van Spanje!

De Costa de la Luz ligt op het zuidelijkste puntje van het Iberisch schiereiland en het uitstekende klimaat maakt het al sinds millennia een populaire bestemming bij de Spanjaarden zelf.  Je fietst ook langs rivieren, over voormalige spoorlijnen en over paden langs moerassen en langs de kust.

Van Sevilla naar Cádiz aan de kust

Je kunt deze fietsreis beginnen in Sevilla, de levendige hoofdstad van Andalusië, of in Jerez de la Frontera, beroemd om zijn sherry. Vervolgens reis je naar een van de mooiste witte dorpjes van Andalusië, Vejer de la Frontera, waar je de geschiedenis in elke hoek vindt. Hier krijg je je de fiets en begin je met een mooie rondroute door het Natuurpark Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate naar het oude vissersdorpje Barbate, beroemd om zijn verse tonijn! Je fietst eerst vlak door het moerasgebied rondom de monding van de rivier Barbate en daarna klim je naar de pijnboombossen op de kliffen terug naar Vejer. De dagen daarna fiets je verder richting zee en volg je de kustlijn langs dorpjes als Conil de la Frontera en Novo Sancti Petri naar de mooie oude stad Cádiz. Hier heb je de hele middag en avond om deze charmante stad te verkennen, met zijn maar liefst 4000 jaar lange geschiedenis.

Gouden zandstranden

Vervolgens steek je de baai van Cádiz over per veerboot, en fiets je verder langs een voormalige spoorlijn die je naar de kustdorpen Chipiona en Sanlúcar de Barrameda brengt. Opnieuw fiets je langs mooie zandstranden en bij laag water kun je het natuurmonument “Corrales” zien, een eeuwenoude handgemaakte constructie van poreuze stenen en een samenklontering van algen, oesters en zeewier dat als natuurlijk cement werkt. Bij vloed zwemmen de vissen dit ommuurde gebied binnen en bij eb kunnen ze er niet meer uit! Dit is ook de plek waar vandaan de zeilboten naar Amerika vertrokken on de “Nieuwe Wereld” te ontdekken.

Zonsondergang bij Nationaal Park Doñana

Sanlúcar is beroemd om zijn speciale wijn, die manzanilla wordt genoemd.  Bezoek hier een bodega of proef de manzanilla wijn bij een bord Sanlucar garnalen bij zonsondergang uitkijkend over de monding van de rivier Guadalquivir en het Nationaalpark Doñana.  Je kunt een excursie per boot en jeep maken naar het Nationale Park van Doñana vanuit Sanlúcar.  voordat je verder fietst langs de Guadalquivir rivier naar Lebrija in de provincie Sevilla. Met de trein kun je gemakkelijk verder reizen naar Jerez of Sevilla.

 

Dag 1: Aankomst Sevilla

Dag 1: Aankomst Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, en een stad met een lange en interessante geschiedenis. Bezoek de kathedraal en de beroemde Giralda toren, of het mooie Reales Alcázares paleis. Er is zoveel te zien, bijvoorbeeld de Torre de Oro, het plein Plaza de España, de schilderachtige barrio Santa Cruz en het Casa de Pilates. 's Avonds ga je natuurlijk de heerlijke tapas proberen op één van de vele terrassen! Sevilla beschikt over een eigen vliegveld en o.a Transavia heeft rechtstreekse vluchten naar Sevilla.


Dag 2: Sevilla, bus naar Vejer

Dag 2: Sevilla, bus naar Vejer

In de ochtend heb je nog tijd om verder Sevilla te bezoeken, voordat je per bus naar Vejer de la Frontera reist. Vejer, een dorp op de top van een heuvel (220 meter boven zeespiegel) wordt beschouwd als één van de mooiste, witgekalkte dorpen van Andalusië.  Maak een wandeling door het charmante oude centrum en bezoek een oude windmolen uit de 19e eeuw! Overnachting in een charmant hotel in het historische centrum.


Dag 3.  Vejer-Barbate-Vejer,  30 Km (300 m klimmen)

Dag 3.  Vejer-Barbate-Vejer,  30 Km (300 m klimmen)

Vandaag begin je met een fietsroute door het moerasland van het natuurpark naar Barbate, een vissersdorp dat beroemd is om zijn tonijn. De weg terug naar Vejer leidt je naar het andere deel van het natuurpark, de "Breña", een groot dennenbos. De parasoldennen zorgen voor schaduw voor een rijke variëteit aan mediterrane wilde bloemen. Onderweg kun je 's werelds grootste duiventil bezoeken. Al klimmend door het pijnbomenbos, met uitzicht over de vallei en de zee, fiets je terug naar Vejer.


Dag 4. Vejer-Novo Sancti Petri,  38 km

Dag 4. Vejer-Novo Sancti Petri,  38 km

Vanuit het dorp Vejer gaat het snel bergafwaarts naar de kust en het strand El Palmar, waar je veel mensen ziet surfen. Vanuit El Palmar neem je het pad naar het dorp Conil de la Frontera, een leuke plek om te lunchen, of misschien wil je wel in een "chiringuito" (strandbar) eten. Dan klim je naar de kliffen en geniet je van het geweldige uitzicht op de zee, de kleine strandjes en de vuurtoren van el Roche. Het hotel is dichtbij la Barrosa, één van de beroemdste gouden zandstranden van Spanje. Het beste wat je 's avonds kunt doen? Een wandeling over het strand en genieten van de fantastische zonsondergang!


Dag 5: Novo Sancti Petri-Cádiz, 40 km

Dag 5: Novo Sancti Petri-Cádiz, 40 km

Vandaag fiets je lekker vlak en snel naar San Fernando over een pad langs zoutmeren, en dan verder naar de romantische oude havenstad Cádiz. Je hebt de hele middag de tijd om deze geweldige stad te bezoeken. Maar er is zoveel te zien en te doen dat je misschien een extra nacht in Cádiz wil aanvragen! Het Castillo Santa Catalina, de imposante kathedraal, het interessante Archeologisch museum, maar je kunt ook het lokale leven zien in de chaotische en levendige Mercado Central, of aan het lokale strand La Caleta...


Dag 6.  Cádiz-Rota per veerboot, fietsen naar Sanlúcar 30 km

Dag 6.  Cádiz-Rota per veerboot, fietsen naar Sanlúcar 30 km

Met fiets op de veerboot vertrek je naar Rota, vanwaar je over de oude spoorlijn fietst, nu een fietspad, naar Sanlúcar de Barrameda.  Het is de moeite waard om een kleine omweg te maken naar Chipiona met de hoogste lichttoren van Spanje, en het oude kasteel met een interessante expositie van "De Nieuwe Wereld" over de reizen van Columbus.  Bij laag water kun je het natuurmonument "Corrales" zien, dat in de zee is gebouwd om vis te vangen. Sanlúcar wacht op je met zijn fijne "Manzanilla" wijn (je kunt een bodega bezoeken) en heerlijke garnalen die je kunt eten met uitzicht op de rivier en het Nationaal Park Doñana. Het historische centrum van Sanlúcar is leuk en levendig, met veel goede tapasbars.


Dag 7.  Sanlúcar de Barrameda-Lebrija, 42 km

Dag 7.  Sanlúcar de Barrameda-Lebrija, 42 km

De fietstocht van vandaag leidt je eerst langs de Salinas (de zoutproductie is hier gebaseerd op waterverdampingstechnieken), dan door een dennenbos (Algaida) van het natuurpark van Doñana. Je fietst verder langs de Guadalquivir rivier, waar je bijna zeker flamingo’s zult zien!  Dan buig je van de rivier af het binnenland in en fiets je tussen de landbouwgronden door, met bieten, katoen, tarwe en diverse soorten fruit naar het dorp Lebrija, in de provincie Sevilla. Lebrija heeft onder zijn oude gebouwen overblijfselen van zijn moslimverleden. De parochiekerk, Santa María de la Oliva, heeft een kerktoren die geïnspireerd is op de Giralda van de kathedraal van Sevilla, en hij wordt in de volksmond "La Giraldilla" (kleine Giralda) genoemd.


Dag 8:  Lebrija, trein naar Sevilla

Dag 8:  Lebrija, trein naar Sevilla

Na het ontbijt kun je de trein nemen naar Sevilla (50 min) en taxi naar het vliegveld, of nog een extra dagje genieten van de hoofdstad van Andalusië!Bed and Breakfast

Inclusief

7 dagen


Bagagevervoer

Inclusief

5 dagen


Route informatie

Inclusief


Telefonische hulpdienst

Inclusief

7 dagen

Optionele services


Fietshuur (inclusief afgifte & ophalen)

Niet inbegrepen

225€

5 dagen


Toeslag Eénpersoonskamer

Niet inbegrepen

220€

7 nachten


E-Bike met afgifte en ophalen

Niet inbegrepen

340€

5 dagen

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?