Wandelen door Natuurpark Cabo de Gata

, ,

Wat maakt wandelen door het Cabo de Gata Natuurpark zo bijzonder?

Het  Natuurpark Cabo de Gata heeft behalve woeste kliffen met spectaculaire uitzichten ook natuurlijke en paradijselijke stranden zoals de beroemde Genoveses of Mónsul, en andere kleine baaien die wandelend of per boot bereikbaar zijn. En terwijl we wandelen  in het natuurpark Cabo de Gata vinden we sporen van vulkanische activiteit, erosie en sedimentatie.

Vulkanisch landschap

Op deze bijzondere reis zal je door een vulkanisch landschap wandelen, over fossiele stranden, tussen agaven en cactussen, in een klimaat dat uniek is in Europa, en met bijna 3000 uur zon per jaar. Ondanks de semi-aride omstandigheden herbergt de bodem van Cabo de Gata een rijke flora die zich aan de droge omgeving heeft aangepast. Sommige van de ongeveer 1.000 soorten vaatplanten zijn endemisch in het park en Europa’s enige inheemse palm, de dwergwaaierpalm (Chamaerops humilis) gedijt hier goed. Het klimaat is perfect om ook in de winter te wandelen, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 19 °C en een gemiddelde jaarlijkse regenval van slechts 156 mm!

Goudmijnen en vissersdorpjes

De dorpjes waar je doorheen wandelt zijn ook bijzonder! Tijdens een wandeling rond Rodalquilar, een oud mijnstadje, kom je langs enkele oude goudmijnen! En wat te denken van het kleine typische vissersdorpje Isleta de Moro? De kleine bootjes bij het strand, de witte huizen van bescheiden vissers en de buitengewone rust …een uitstekende plek om gebakken of gegrilde verse vis te proeven!

Piraten, hippies en filmdecor

Terwijl we verder wandelen ontdekken we nog meer van het natuurpark Cabo de Gata, zoals de vele forten en torens om de kust tegen de piraten te beschermen. En je wandelt langs de oasis van San Pedro, waar je alleen te voet of per boot kunt komen, en waar enkele hippies hun woning hebben gemaakt.

Vanaf Agua Amarga wandelen we verder naar de vuurtoren, waar  een scene is opgenomen voor de serie Game of Thrones.

Nog een laatste duik in het kristalheldere water van één van de kleine bijzonder baaien, en dan komt deze bijzondere wandelreis tot een eind!

Dag 1: San José

Dag 1: San José

San José is te bereiken met de auto, bus of taxi vanuit Almería. Het is een vissershaven die in de zomer veel toeristen trekt vanwege de ongelooflijke stranden. Buiten de zomer en in het weekend is het een heel rustig dorp.


Dag 2: San José rondwandeling, 15 km (125m klimmen en dalen)

Dag 2: San José rondwandeling, 15 km (125m klimmen en dalen)

Je kunt vanuit San José een rondwandeling maken langs enkele van de meest verbazingwekkende en schilderachtige stranden van het natuurpark, zoals het strand van Monsul, met de versteende tong van lava, beroemd van een scène uit de film Indiana Jones and the last Crusade van Steven Spielberg. Je wandelt ook over het mooie strand is "Playa de los Genoveses" en er zijn nog vele andere kleinere baaitjes die je alleen te voet kunt bereiken!


Dag 3: San José - Rodalquilar, 19 km (450 m stijgen en 330 m dalen)

Dag 3: San José – Rodalquilar, 19 km (450 m stijgen en 330 m dalen)

Een lange maar indrukwekkende wandeling langs de kust over de kliffen en rotsen met prachtige uitzichten. Je loopt zelfs langs een fossiele duin en een oase van palmbomen. Je moet eerst klimmen om bij de Toren van Higuera te komen. Vanaf hier gaat het vrijwel helemaal bergaf tot Los Escullos, waar je het fort van San Felipe kunt bewonderen, gebouwd in de 18de eeuw om aanvallen van piraten te voorkomen.. Wandel dan verder naar het kleine vissersdorpje Isleta de Moro, een van de best bewaarde dorpjes van de kust! Vandaar wandel je door een oase en de vallei van Rodalquilar, een immense krater, naar het mooie charmante dorp Rodalquilar.


Dag 4: Rodalquilar, rondwandeling 15 km (715 m klimmen & dalen)

Dag 4: Rodalquilar, rondwandeling 15 km (715 m klimmen & dalen)

In deze ooit kleine mijnnederzetting werd vroeger aluin uit de bergen gedolven, en in de negentiende en twintigste eeuw concentreerde de exploitatie zich op de goudwinning. De goudmijnen worden tegenwoordig niet meer geëxploiteerd, maar bij de ingang van het dorp staan de oude mijnwerkershuisjes nog, nu verlaten. Je wandelt vandaag langs deze oude goudmijnen en door de mooie Barranco Requena vol inheemse dwergpalmbomen. Ongelooflijk mooi uitzicht over de kust en de kleine vissersdorpjes. Bergafwaarts wandel je door de Barranco del Negro terug naar Rodalquilar.    


Dag 5: Rodalquilar - Las Negras - Agua Amarga (19,5 km)

Dag 5: Rodalquilar – Las Negras – Agua Amarga (19,5 km)

Je verlaat het hotel in de richting van het fantastische fijne zandstrand Playazo, waar je het fort San Ramón uit de 18e eeuw vindt. Vanaf de Playazo volg je de mooie kustlijn noorwaarts, eerst naar het vissersdorp las Negras, ideaal om koffie te drinken en wat dingen te kopen voor een picknick. Wat de rest van de wandeling betreft kom je niets tegen, behalve mooie kleine baaien langs de ruige kust en een hippiekolonie die in een oase woont. Tenslotte kom je in het volgende dorp Agua Amarga, waar je 2 nachten zult slapen.


Dag 6: Agua Amarga, rondwandeling Mesa Roldán, 14 km (420 m stijgen en dalen)

Dag 6: Agua Amarga, rondwandeling Mesa Roldán, 14 km (420 m stijgen en dalen)

Mesa betekent tafel in het Spaans, passende naam voor deze afgeplatte berg die langs de kust ten zuiden van Carboneras loopt. Op de horizontale top staan de 18de eeuwse wachttoren Torre Vigia de Mesa Roldan en een vuurtoren. Het bewegwijzerde voetpad geeft toegang tot de top van het plateau, vanwaar je schitterende uitzichten hebt op de kliffen, het vissersdorpje Agua Amarga en de baaien van Cala de Enmedio en Cala del Plomo. In oktober 2015 was Mesa Roldan de opnamelocatie voor een scène in de internationaal populaire Amerikaanse fantasy dramaserie "Game of Thrones"!


Dag 7: Agua Amarga, einde

Dag 7: Agua Amarga, einde

Na het ontbijt is deze wandeltocht afgelopen, en kun je een bus of taxi terug nemen naar San José of naar Almería (taxi 60 km, ongeveer 50 minuten, 85 €). Je kunt natuurlijk ook je verblijf verlengen, en genieten van de mooie stranden van Cabo de Gata.    Bed and Breakfast

Inclusief

6 nachten


Bagagevervoer

Inclusief


Route informatie

Inclusief

Optionele services


Transfer van of naar vliegveld

Niet inbegrepen

65/95€


Extra nacht

Niet inbegrepen

op aanvraag€


Toeslag Eénpersoonskamer

Niet inbegrepen

170€

6 nachten

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?