Wandelen “South from Granada” (Alpujarra de la Sierra)

, , , ,

Yegen en de schrijver Brenan

De Engelse schrijver Gerald Brenan was misschien wel de laatste romantische reiziger naar Andalusië, en “South of Granada” is een van zijn bekendste werken. Het gaat over de landschappen en de manier van leven in en rond het dorp in de Alpujarra dat zijn thuis was: Yegen. In de geest van de schrijver en met de onmiskenbare achtergrond van een van de meest emblematische dorpjes van de streek, ervaar je dit deel van de Alpujarra heel actief. Yegen ligt in de zuidoostelijke uitlopers van de Sierra Nevada, onder de top van San Juan (2.786 m) en geflankeerd door de rivieren Mecina en Valor. Het is een hooggelegen, rustig dorp (op een hoogte van 1.000 m) met zacht weer. Het ligt tussen de provincies Granada en Almería en biedt spectaculaire uitzichten en geeft ons een glimp van de zee die verborgen ligt achter de Contraviesa bergen in het zuiden. Hier ben je drie dagen lang één met de landschappen, mensen en paden van de Alpujarra.

Wandelen vanuit standplaats Alpujarra de la Sierra

Kom met je familie of vrienden om te wandelen door de Alpujarra: De éne is langer en biedt prachtige uitzichten, de andere is korter maar zit boordevol charmante plekjes te midden van akkerland en ongerepte landschappen die je dit dorp van alle kanten laten leren kennen. Bovendien voel je je meteen thuis in je accommodatie.

Hammen en foto`s

Ook is er de mogelijkheid een hamproducent te bezoeken in Mecina Bombarón en de herberg waar de schrijver Brenan sliep toen hij voor het eerst naar Yegen kwam. Het is omgebouwd tot een klein museum waar je de kamer kunt zien waar hij schreef en sliep. Het huis is zoals het er in de vorige eeuw uitzag en bovendien kun je de interessante foto’s zien van “El Dinamarca”, die de afgelopen 50 jaar een trouwe liefhebber van dit dorp was.

Yegen, aankomst

Yegen, aankomst

Yegen ligt op ca 1h45 uur rijden van de stad Granada af. Dwaal door de kronkelige straatjes en steegjes en bewonder de traditionele architectuur van de Alpujarra. Je kunt ook het dorp uit wandelen over een van de wandelpaden, de kerk bezoeken of gewoon in een schaduwrijk hoekje gaan zitten en Brenan's "South of Granada" lezen.


Mecina-Bombarón - Yegen (7 km)

Mecina-Bombarón – Yegen (7 km)

Een prachtige wandeling langs de GR-7 tussen de 2 dorpen. Begin met afdalen in de richting van de rivier en passeer het kleine gehucht El Golco met een indrukwekkende kerk. Loop dan alopng het kleine voetpad door een geërodeerd landschap naar het volgende gehucht Montenegro, waar je de hermitage kunt bezoeken. Vanuit Montenegro loop je verder over een gemakkelijk pad omhoog naar Yegen, genietend van het uitzicht.


Yegen, rondwandelingen, 6-8 km

Yegen, rondwandelingen, 6-8 km

Je kunt één of twee korte rondwandelingen vanuit het dorp maken.  Het pad "La Salud" is ongeveer 5 km, het klimt naar de Fontein van de Gezondheid en gaat terug naar Yegen door een prachtige kloof met enorme kastanjebomen. De Brenan Trail (Sendero de Brenan) is een korte maar veeleisende wandeling, dit was de favoriete middagwandeling van de schrijver Brenan. Je loopt door olijf- en amandelboomgaarden, passeert het oude fort Peñon del Fuerte en geniet van het uitzicht over een sprookjesachtig maanlandschap voordat je terugkeert naar Yegen.


Yegen, einde

Na het ontbijt eindigt dit arrangementBed and Breakfast

Inclusief

3 nachten


Route informatie

Inclusief

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?