Wandelen “South from Granada” (Alpujarra de la Sierra)

, , , ,

Wandelingen vanuit standplaats Alpujarra de la Sierra

De Engelse schrijver Gerald Brenan was misschien wel de laatste romantische reiziger naar Andalusië, en “South of Granada” is een van zijn bekendste werken. Het gaat over de landschappen en de manier van leven in en rond het dorp in de Alpujarra dat zijn thuis was: Yegen. In de geest van de schrijver en met de onmiskenbare achtergrond van een van de meest emblematische dorpjes van de streek, ervaar je dit deel van de Alpujarra heel actief. Yegen ligt in de zuidoostelijke uitlopers van de Sierra Nevada, onder de top van San Juan (2.786 m) en geflankeerd door de rivieren Mecina en Valor. Het is een hooggelegen, rustig dorp (op een hoogte van 1.000 m) met zacht weer. Het ligt tussen de provincies Granada en Almería en biedt spectaculaire uitzichten en geeft ons een glimp van de zee die verborgen ligt achter de Contraviesa bergen in het zuiden. Hier ben je twee of drie dagen lang één met de landschappen, mensen en paden van de Alpujarra.

Kom met je familie of vrienden om twee wandelingen op deze korte trip te doen: De éne is lang en biedt prachtige uitzichten op de hoge Sierra, de andere is korter maar zit boordevol charmante plekjes te midden van akkerland en ongerepte landschappen die je dit dorp van alle kanten laten leren kennen. Bovendien voel je je meteen thuis in je accommodatie. Ook is er de mogelijkheid een hamproducent te bezoeken in Mecina Bombarón en de herberg waar Brenan sliep toen hij voor het eerst naar Yegen kwam. Het is omgebouwd tot een klein museum waar je de foto’s kunt zien van “El Dinamarca”, die de afgelopen 50 jaar een trouwe liefhebber van dit dorp was.

Yegen, aankomst en diner

Yegen, aankomst en diner

Dwaal door de kronkelige straatjes en steegjes en bewonder de traditionele architectuur van de Alpujarra. Je kunt ook het dorp uit wandelen over een van de wandelpaden, de kerk bezoeken of gewoon in een schaduwrijk hoekje gaan zitten en Brenan's "South of Granada" lezen. Diner inbegrepen.


Yegen-Yegen (14 km, 750 m hoogteverschil, of 7 km)

Yegen-Yegen (14 km, 750 m hoogteverschil, of 7 km)

Tijdens deze wandeling beklim je de bergen en bereik je een hoogte van 1.600 m met schitterende uitzichten over de bergen en de vallei tot aan de Middellandse Zee. Je volgt kloven omzoomd door enorme kastanjebomen, omgeven door moestuinen en alpenweiden, en gaat dan bergafwaarts door het prachtige steeneikenbos waaraan het pad zijn naam ontleent, tot je in Mecina aankomt. Daar volg je het GR-7 pad om via het dorp Golco naar Yegen terug te keren. Je kunt ook alleen het tweede deel van de tocht doen, van Mecina naar Yegen.


Yegen, Brenan rondwandeling

Yegen, Brenan rondwandeling

Vandaag kun je na het ontbijt een aangename wandeling maken, die al gewaardeerd werd door de beroemde Engelse schrijver die ooit in Yegen woonde. Je wandelt door olijf- en amandelboomgaarden, bezoekt het oude fort "Peñon del Fuerte" en geniet van het adembenemende uitzicht op een sprookjesachtig maanlandschap. Je keert terug naar Yegen langs een oud pad dat eindigt bij een interessante oude waterput en wassteen. En na deze wandeling komt er een eind aan deze korte trip.Bed and Breakfast

Inclusief

2 nights


Route informatie

Inclusief


Diner

Inclusief

1

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?