Fiets de Camino Mozarabe van Granada naar Córdoba

, ,

Fiets de Camino Mozarabe van Granada naar Córdoba

Fiets langs de Camino Mozarabe ” van Granada naar Córdoba, van het prachtige “Alhambra” in Granada naar de indrukwekkende “Mezquita” in Córdoba. Fiets door schitterende landschappen met rustige heuvels van olijfbomen, steeneikenbossen, moestuinen en wijngaarden, ruisende beekjes, imposante wachttorens, trotse kastelen, grootse landgoederen en nederige boerderijtjes. Geniet van de kleine dorpjes, kastelen, kerken en steden die zich voor je uitstrekken om ontdekt te worden, zoals Moclín, Tózar, Alcalá la Real, Alcaudete, Zuheros, Espejo, Baena,… en die nu hun naam geven aan enkele van ‘s werelds beste olijfoliën.

Camino Mozarabe de Santiago

De Camino de Santiago is de pelgrimstocht naar de kathedraal van Santiago de Compostela in Galicië in het noordwesten van Spanje. Volgens de legende liggen hier de overblijfselen van de apostel, de heilige Jacobus de Grote, begraven. Omdat pelgrims traditioneel hun reis begonnen vanuit hun eigen huis, ontstonden er in de loop der jaren verschillende “Caminos”. Waarschijnlijk is dit een van de oudste pelgrimswegen in Spanje: De Mozarabische Camino naar Santiago. De naam eert de christenen die in het moslimgebied van Al-Andalus (genaamd Mozarabs) woonden en op de hoogte waren van de ontdekking van de overblijfselen van de Santiago apostel in Compostela. Zij riskeerden hun leven om naar Santiago te reizen, op de immense afstand van het zuiden tot de overblijfselen van de apostel in het noorden.

Charmante accommodatie & lekkere wijn

Al fietsend langs de Camino Mozarabe vind je elke dag een perfecte plek om te ontspannen en weer op krachten te komen met het beste eten en de lekkerste wijnen die deze regio te bieden heeft. Voel de geschiedenis op elke kilometer, en zelfs ‘s nachts, als je slaapt op een oud landgoed of in een herenhuis, nu omgebouwd tot prachtige gerestaureerde en charmante accommodaties!

Dag 1: Aankomst Granada

Dag 1: Aankomst Granada

Vanuit Málaga of het vliegveld van Granada neem je de lokale comfortabele bus naar Granada, waar je verblijft in een comfortabel hotel in het historische centrum van de stad. Je kunt een wandeling maken langs de kathedraal en de oude zijdemarkt, wat drinken en genieten van de heerlijke tapas. Wandel door de UNESCO-wijk Albayzin en geniet van het geweldige uitzicht over het Alhambra en de Sierra Nevada!


Dag 2: Granada, Alhambra, privé transfer naar Tózar

Dag 2: Granada, Alhambra, privé transfer naar Tózar

Vandaag kun je de stad en het geweldige Alhambra verkennen: het Paleis en de residentie van de Nasrid Sultans (entréé niet inbegrepen). Prachtige kleine hoekjes, paleizen en tuinen zijn er in overvloed net als tapasbars, terrassen en wijnhuizen... Geniet van een levendige stad vol geschiedenis en poëzie. Laat in de middag brengt een privé-transfer je naar het kleine dorpje Tózar, waar je verblijft in het vriendelijke Rincón de Marcelo. Maak een korte wandeling naar de mozarabische necropolis met de uit de rotsen gegraven antropomorfe graven uit de 10e eeuw, en geniet van de ondergaande zon vanaf het dakterras voordat je de eerlijke keuken van de familie van Marcelo probeert.


Dag 3: Tózar-Alcalá, 27 km, 577 m klimmen

Dag 3: Tózar-Alcalá, 27 km, 577 m klimmen

Na het ontbijt fiets je eerst naar het buurdorp Limones. Daarna verlaat je het asfalt en ga je verder over een onverharde weg richting Casillas de Gumiel. Het landschap verandert en je rijdt tussen de graanvelden door die in het voorjaar vol met klaprozen zitten! Deze etappe eindigt met een laatste klimmetje met mooi uitzicht over het stadje Alcalá la Real. Hier kun je het majestueuze fort "La Mota" bezoeken met zijn dikke kasteelmuren, imposante torens en de oude kathedraal die door de herovering van de Christenen binnen zijn grenzen is gebouwd ter verdediging van de stad Alcalá. Overnachting in B&B.


Dag 4: Alcalá la Real - Alcaudete - Zuheros 30 of 59 km (400-855m klimmen)

Dag 4: Alcalá la Real – Alcaudete – Zuheros 30 of 59 km (400-855m klimmen)

Vandaag verlaat je Alcalá via de rustige oude asfaltweg naar Castillo Locubín, waarbij je over de Puerto del Castillo komt. Een heerlijke afdaling brengt je vervolgens naar de San Juan rivier, die je volgt richting Alcaudete. Vanaf Alcaudete ga je naar beneden naar de Greenway "Vía Verde" (een oude spoorlijn die omgebouwd is tot fietspad), die je ongeveer 24 km lang comfortabel vlak volgt. Je komt langs een zoutmeer (misschien zie je flamingo's!) en het oude station van Luque, waar je in een oude houten treinwagon kunt lunchen, voordat je aankomt bij je charmante hotel aan de Greenway vlakbij Zuheros. Een lange etappe, maar je kunt ook het eerste deel overslaan en met het bagagevervoer meegaan, waardoor het een etappe van 30 km wordt.     .          


Dag 5: Zuheros – Espejo, 48 km, 390 m

Dag 5: Zuheros – Espejo, 48 km, 390 m

Vandaag fiets je rustig op een fietspad naar Baena naar Castro del Río en dan bergopwaarts naar Espejo. Eerst ga je terug op de Greenway naar het station van Luque. Hier neem je de Greenway naar Baena, de hoofdstad van de olijfolie. Probeer het typisch geroosterd brood met tomaat en olijfolie en bezoek het Museum van de Olijfkweek. Ga dan verder via een rustige weg naar Castro del Río en vanaf hier bergopwaarts naar het volgende dorp Espejo, met het prachtige Castillo de Alcalat, gebouwd in het begin van de veertiende eeuw.  Je verblijft in een mooi verbouwd  honderdjaar-oud huis in het historisch centrum van het dorp


Dag 6: Espejo-Córdoba 47 km (557 m klimmen)

Dag 6: Espejo-Córdoba 47 km (557 m klimmen)

Deze laatste etappe fiets je over een mooie rustige landweg bergopwaarts om uiteindelijk met een mooie afdaling bij de Romeinse brug van Córdoba te komen. Bezoek de prachtige Moskee met binnenin een katholieke kathedraal! Maak een wandeling door de oude Joodse wijk om de synagoge en de prachtige patio's te zien, en tapas te eten in de tavernes. Of geniet van een spectaculaire flamencoshow!


Dag 7: Córdoba, einde reis

Dag 7: Córdoba, einde reis

Na het ontbijt in het hotel in Cordoba is je reis voorbij... tenzij je een extra nacht hebt aangevraagd om langer van deze mooie stad te genieten! Het is zeer de moeite waard om naar de ruines van de oude paleisstad Medina Azahara te gaan. Je kunt ook naar de Arabische baden Hammam al-Andalus gaan voor een ontspannende massage. Cordoba is heel goed verbonden  per trein met Málaga (1 uurtje), Sevilla (45 minuten) of Madrid (kleine 2 uur).Bed and Breakfast

Inclusief

6 nachten


Route informatie

Inclusief

7 dagen


Bagagevervoer

Inclusief

5 dagen


Transfer naar beginpunt

Inclusief

1x


Telefonische hulpdienst

Inclusief

7 dagen

Optionele services


Fietshuur (inclusief afgifte & ophalen)

Niet inbegrepen

230€

4 dagen


E-Bike met afgifte en ophalen

Niet inbegrepen

320€

4 dagen


Toeslag Eénpersoonskamer

Niet inbegrepen

115/175€

6 nachten


Extra nacht in Granada

Niet inbegrepen

afhankelijk vann de datum, vanaf40€

1 nacht


Toeslag Hoogseizoen

Niet inbegrepen

70€

Van 11 maart tot 25 juni en van 25 Agustus tot 31 Oktober


Flamenco optreden

Niet inbegrepen

25€


Toeslag start Zaterdag

Niet inbegrepen

20€

alleen in hoogseizoen


Toeslag voor Boutique hotel Espejo

Niet inbegrepen

30€

1 noche

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?