De Gouden Driehoek: Fiets van Granada naar Córdoba en Sevilla

, , ,

Fiets van Granada naar Córdoba en Sevilla

Een fietstocht langs de “Gouden Driehoek” van Andalusië, fiets van Granada via Córdoba naar Sevilla!

Deze drie prachtige en historische steden zijn heel verschillend: Granada is spectaculair met het Alhambra en Albayzin, Córdoba is veel intiemer met zijn Joodse wijk en oude Moskee en Sevilla is gewoonweg majestueus.

Olijfbomen en kastelen

Fietsend tussen deze ongelofelijke steden vind je vele kleinere authentieke dorpjes om ontdekt te worden, met aardige mensen en veel indrukwekkende kerken en kastelen. Maak een reis door de tijd en door unieke landschappen en natuurreservaten die onderweg voorkomen. Fiets door landschappen met olijfbomen en imposante wachttorens, kleine dorpjes in golvende landschappen met zonnebloemen en oude boerderijen.

Vías Verdes en witte dorpen

Rijd over voormalige spoorwegen die zijn omgebouwd tot prachtige fietspaden (Vías Verdes), geniet van de gastvrijheid van de mensen in dorpen als Zuheros, één van de mooiste witgekalkte dorpen van Andalusië, of het authentieke Espejo. Onderweg moet je zeker ook het indrukwekkende Fort van Alcalá la Real bezoeken. De Vía Verde tussen Cordoba en Ecija is grootendeels onverhard,  schitterend fietsen dwars door de natuur!

Olijfolie en wijn na het fietsen…

‘s Avonds kom je weer op krachten met het proeven van de bijzonder goede lokale gastronomie, en natuurlijk de olijfolie en wijn… Denk er geen twee keer over na, kom gewoon de Gouden Driehoek van Andalusië fietsen!!

Pittig, of huur een electrische fiets!

Deze fietstocht van Granada naar Sevilla is vrij pittig, gechikt voor de getrainde fietser, of je huurt een electrische fiets! Je fietst ook over onverharde paden en boerenweggetjes, een (electrische) mountain bike is dan ook nodig voor deze tocht. Gedurende 2 fietsdagen kom je onderweg niets tegen om te eten of drinken, maar in de Ortlieb fietstas en de stuurtas kun je makkelijk voldoende eten en drinken meenemen.

 

Dag 1: Aankomst Granada

Dag 1: Aankomst Granada

Vanuit Málaga of het vliegveld van Granada neem je de lokale comfortabele bus naar Granada, waar je verblijft in een comfortabel hotel in het historische centrum van de stad. Je kunt een wandeling maken langs de kathedraal en de oude zijdemarkt, wat drinken en genieten van de heerlijke tapas. Wandel door de UNESCO-wijk Albayzin en geniet van het geweldige uitzicht over het Alhambra en de Sierra Nevada!


Dag 2: Transfer naar Tozar, route naar Alcalá la Real, 27 km

Dag 2: Transfer naar Tozar, route naar Alcalá la Real, 27 km

Vanmorgen kun je nog verder de stad Granada verkennen voordat je naar het kleine dorpje Tózar wordt gebracht, waar je de fietsen en een korte briefing van de route krijgt. De route is vrij kort maar er zitten wel wat klimmetjes in. Je fietst naar het dorp Limones en neemt dan een onverharde weg richting Casillas de Gumiel. Nu rijd je tussen de graanvelden die in het voorjaar vol met klaprozen zitten! Aan het eind van deze etappe wacht je nog een laatste klim met mooi uitzicht over het stadje Alcalá la Real. Hier kun je het majestueuze fort "La Mota" bezoeken met zijn dikke kasteelmuren, imposante torens en de oude kathedraal die door de herovering van de Christenen binnen zijn grenzen is gebouwd ter verdediging van de stad Alcalá. Overnachting in B&B.


Dag 3: Alcalá la Real - Zuheros, 30-59 km (400-900 klimmen)

Dag 3: Alcalá la Real – Zuheros, 30-59 km (400-900 klimmen)

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een transfer met het bagagevervoer naar Alcaudete, waardoor het een makkelijke rit van 30 km wordt, ontspannend fietsend over de voormalige spoorlijn, nu het fietspad “Via Verde del Aceite”. Of je fietst de hele etappe, eerst klimmend over een oude asfaltweg naar Puerto del Castillo en Castillo Locubín en dan naar Alcaudete, een perfecte plek om te lunchen. Vanaf Alcaudete daal je af naar de "Vía Verde" die je zo'n 24 km lang comfortabel vlak rijdt. Je komt langs een zoutmeer (misschien zie je flamingo's!). Na het passeren van het station van Luque vervolg je het fietspad naar je charmante hotel in de buurt van het prachtige witte dorp Zuheros.


Dag 4: Zuheros-Espejo, 48 km (390m klimmen)

Dag 4: Zuheros-Espejo, 48 km (390m klimmen)

Vandaag fiets je rustig op een fietspad naar Baena naar Castro del Río en dan bergopwaarts naar Espejo. Eerst ga je terug op de Greenway naar het station van Luque. Hier neem je de Greenway naar Baena, de hoofdstad van de olijfolie. Probeer het typisch geroosterd brood met tomaat en olijfolie en bezoek het Museum van de Olijfkweek. Ga dan verder via een rustige weg naar Castro del Río en vanaf hier bergopwaarts naar het volgende dorp Espejo, met het prachtige Castillo de Alcalat, gebouwd in het begin van de veertiende eeuw.  Je verblijft in een mooi verbouwd  honderdjaar-oud huis in het historisch centrum van het dorp


Dag 5: Espejo-Córdoba 47 km (557 m klimmen)

Dag 5: Espejo-Córdoba 47 km (557 m klimmen)

Na het ontbijt kun je met de taxi naar Córdoba gaan of je kunt over een rustige asfaltweggetje naar de Romeinse brug van Córdoba fietsen. Bezoek de prachtige Moskee met een katholieke kathedraal erin! Dit is het belangrijkste monument van de hele Westerse Islamitische wereld, en één van de mooiste ter wereld. Maak een rustige wandeling door de complexe maar zuivere Al-Andalus geometrie van de straten van de oude stad; bezoek enkele van de typische, kleurrijke, zoetgeurende patio's en proef de lokale tapas in een van de bars en tavernas. En eindig de avond met een traditionele flamencoshow!


Dag 6: Cordoba-Ecija, 57 km (440 m klimmen)

Dag 6: Cordoba-Ecija, 57 km (440 m klimmen)

Je fietst vandaag uit Córdoba richting Ecija. Eerst rijd je enkele kilometers langs de Guadalquivir rivier, dan neem je het fietspad van de Campiña. Deze voormalige spoorlijn loopt door het typische open landschap met zonnebloemvelden, graan- en olijfbomen van de provincie Sevilla. Het eindpunt van vandaag is Ecija; een prachtig klein stadje, ook wel Stad van Torens genoemd. De vele torens zijn een symbool van de skyline van dit stadje. 's Avonds is het heerlijk om op een terras op het centrale plein het Spaanse leven te bekijken.


Dag 7: Ecija-Marchena, 49 km

Dag 7: Ecija-Marchena, 49 km

Rijd rustig verder over het fietspad naar Marchena, omgeven door de golvende velden en langs de dorpjes Luisiana en Fuentes de Andalucía. Deze etappe eindigt in het kleine authentieke dorpje Marchena. Bezoek hier de gerestaureerde poorten van de ommuurde omheining zoals Puerta de Morón met een Almohad-toren uit de eerste helft van de 13e eeuw. Geniet 's avonds van een cocido Marchenero (typische stoofpot met kikkererwten), espinacas (spinazie), gazpacho, sopa de tomate (tomatensoep) en bacalao (kabeljauw). Alle gerechten natuurlijk vergezeld van zelfgebakken brood en lokale olijfolie.


Dag 8: Marchena, einde reis

Dag 8: Marchena, einde reis

Na het ontbijt is de reis ten einde. Je kunt de trein naar Málaga nemen (2 uur). Maar je kunt ook in 45 minuten met de trein naar Sevilla gaan om de hoofdstad van Andalusië te bezoeken!Bed and Breakfast

Inclusief

7 nachten


Bagagevervoer

Inclusief

7 dagen


Route informatie

Inclusief


Transfer naar beginpunt

Inclusief


Telefonische hulpdienst

Inclusief

7 dagen

Optionele services


Fietshuur (inclusief afgifte & ophalen)

Niet inbegrepen

300€

6 dagen


Toeslag Eénpersoonskamer

Niet inbegrepen

160/205 in hoogseizoen€

7 dagen


E-Bike met afgifte en ophalen

Niet inbegrepen

410€

6 dagen


Toeslag Hoogseizoen

Niet inbegrepen

60€

start tussen 11-21 maart, 1 april -25 juni en van 25 augustus tot 31 oktober

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?