Per fiets van de bergen van Granada naar de Tropische Kust (51 km)

, ,

Per fiets van de bergen naar de Costa Tropical

Op minder dan een uur rijden van de stad Granada ligt de tropische kust, de zogenaamde Costa Tropical. Door het klimaat met 320 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 ºC zie je hier o.a. suikerriet, avocado’s, chirimoyas en mango’s.

Een oude bergweg verbindt de stad Granada met deze tropische kust. Deze weg heet “Carretera de la Cabra” (Geitenweg) en was vroeger een koninklijke veeweg. Sinds de autosnelweg tussen Granada en de Costa Tropical is opengegaan, is deze weg bijna ongebruikt en dus ideaal voor fietsers! We brengen je eerst de stad Granada uit naar deze weg, waarbij we het verkeer en de lelijke plekken vermijden. Als we je de comfortabele fiets gegeven hebben, ga je de bergen in en geniet je van de prachtige uitzichten, voor je afdaalt door het subtropische gebied van avocado en mangobomen. Tijdens de afdaling kom je door 2 kleine witte dorpjes heen, waar je een kop koffie kunt drinken, voordat je door fietst naar Almuñecar aan de Costa Tropical.

Sardientjes aan de Middellandse Zee

In Almuñecar rijd je rechtstreeks naar het strand, hier kun je zwemmen in de Middellandse Zee en de beroemde gegrilde sardientjes eten voor je terugkeert naar Granada! Een heerlijke manier om een dagje op excursie te zijn vanuit Granada.

 

Als je met meer dan 2 personen tegelijkt boekt kunnen we korting geven op de prijs.

Inbegrepen in de prijs:

  • Transfer van je hotel in Granada naar het startpunt in de bergen (ca 20 min).
  • Fietsverhuur
  • GPS verhuur met track
  • Bezemwagen
  • Fruit & water
  • Transfer terug van eindpunt Almuñécar naar Granada (ca 1 uur)

Granada - Almuñecar (51 km)

Granada – Almuñecar (51 km)

Je wordt bij het hotel opgehaald en in een half uurtje naar de bergweg op een hoogte van 1150 meter gebracht. Hier krijg je de fiets en begin je te fietsen over de oude asfaltweg naar een hoogte van 1350 meter. Na ongeveer in 22 km met enkele hellingen omhoog en enkele afdalingen ben je op het hoogste punt aangekomen met uitzicht over de vallei naar de zee. Dan begin je aan de lange afdaling die het subtropische gebied vol avocadobomen en mango's binnengaat, voor je bij het strand van Almuñecar aankomt. Almuñecar is een levendig strandplaatsje, waar je kunt lunchen (verse vis natuurlijk!) en misschien even zwemmen, voor we je terug naar Granada brengen.  Fietshuur (inclusief afgifte & ophalen)

Inclusief


Bezemwagen

Inclusief


Route informatie

Inclusief


Transfer naar beginpunt

Inclusief


Transfer terug naar Granada

Inclusief


Fruit & water

Inclusief

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?