Stedentrip Granada; cultuur, wandelen, fietsen

, , ,

Granada, het laatste Moorse koninkrijk van al-Andalus, is de beste plaats om te beginnen met dromen. Deze levendige magische stad, gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, is ongetwijfeld een van de mooiste steden om te bezoeken. Ze telt zo veel bezienswaardigheden dat je ze nooit allemaal zult zien, de meeste zijn van Moorse oorsprong. De meest indrukwekkende is het Alhambra paleis en de Generalife tuinen, die tot de meest bezochte en bewonderde monumenten in de wereld behoren. De stad te voet bekijken is de beste manier om haar rijke erfgoed te ontdekken, terwijl je dwaalt door het netwerk van straatjes vol winkels, tapasbars, restaurants… monumenten en gebouwen om je aan te vergapen! De stad heeft de reiziger een schat aan geschiedenis en cultuur te bieden en is ook bekend om zijn drukke universiteit en commerciële bedrijvigheid. Je logeert in een charmant hotel, midden in het historische centrum. Dankzij zijn strategische ligging is Granada het ideale vertrekpunt voor excursies naar het omringende platteland, te voet of per fiets, en naar nabijgelegen dorpen en landelijke gebieden, waarvan je sommige zelfs met je kinderen kunt doen. We nemen je mee op een begeleide wandeling in het Sierra Nevada Natuurpark op slechts een half uur rijden van de stad. De route door de indrukwekkende Los Cahorros kloof is in het bijzonder geschikt voor gezinnen. Onovertroffen uitzichten, watervallen, veel rotspoelen om in te zwemmen, nauwe grotten en tunnels waar je doorheen moet kruipen of aan de rotswand hangen, wandelen langs acequias die dateren uit de Moorse tijd en, natuurlijk, de beroemde hangbruggen.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in en rond Granada, we geven je enkele aantrekkelijke suggesties om uit te kiezen:

1.Begeleide route te voet door de Unesco wijk Albayzin, Sacromonte en het Alhambra bos.
2. Fietsen: gemakkelijk fietsen op onze comfortabele fietsen over de Greenway langs de rivier naar Pinos Genil.
3. Fietsen van de bergen naar de zee (hele dag): een mooie bergweg brengt je naar een hoogte van 1350 meter, vanwaar je afdaalt naar de Tropische Kust!
4. Rondleiding met gids door de Lecrín Vallei met bezoek aan olijfgaarden, een oude olijfmolen en olijfolieproeverij.
5. Wandelen met gids in de Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada: korte wandelingen tussen de mooie witte bergdorpjes, inclusief vervoer en Spaanse lunch.
6. Hammam (Arabisch bad): Dit zijn de eerste Arabische baden in Europa die heropend werden na hun sluiting in de zestiende eeuw. Je kunt kiezen om alleen de baden te nemen of baden met verschillende ontspannende massages.

Voor meer informatie over excursies:

Fietsen van Granada naar de Tropische kust

 

Hammam Al Ándalus Granada

 

 

Aankomst Granada

Aankomst Granada

Vanaf het vliegveld van Málaga of Granada neem je de direkte comfortabele bus naar Granada, waar je verblijft in een comfortabel hotel in het historische gedeelte van de stad. Je kunt een wandeling maken langs de kathedraal en de oude zijdemarkt, of door de oude Moorse wijk Albayzin naar het uitkijkpunt Mirador San Nicolás. De gezellige theehuizen, tapasbars, en de vele terrassen nodigen ook uit om de lokale gastronomie en wijnen te proberen. Bijzonder is het ook om de magische paleizen van het Alhambra te bezoeken by night.  


Cahorros, Sierra Nevada (Granada) 11 Km

Cahorros, Sierra Nevada (Granada) 11 Km

Na een goed half uur rijden vanuit Granada komen we bij het beginpunt van de wandeling langs de rivier Monachil. Na ongeveer 2 km komen we bij de hangbruggen, de langste is ongeveer 55 meter lang en is al  negentig jaar geleden gebouwd met hout en touwen, later is gelukkig het touw vervangen door metaal... We lopen verder de prachtige kloof in, waarbij het soms wat moeilijk is rechtop te lopen omdat  er rotsen over het pad hangen... hier is het een voordeel een kind te zijn! Ook spannend is de natuurlijke tunnel "la Cueva de las Palomas" die onstaan is doordat een groot rotsblok klem is komen te zitten in de kloof. Dan gaat de wandeling verder langs de rivier die we oversteken om te picknicken en waar we lekker onze voeten kunnen verfrissen met het koude bergwater. Op de terugweg hebben we  prachtige uitzichten over de Cahorros kloof en zelfs tot aan Granada. De afdaling is kort maar een beetje steil; ze voert ons naar twee oude dorsvloeren die bekend staan als Los Renegrales. Van hieruit is het prachtig om de rotsklimmers te zien aan de verticale wanden.


Granada - different activities

Today you can choose to do what you like most;  strolling around through the Unesco neigbourhood Albayzin, visiting museum, having a Arab bath & massage, shopping.... We also offer guided excursions:

  1. Hiking : Valparaíso guided route  including visit of Cave Interpretation Centre in the Sacromonte, picnic and coffee in the Albayzin.
  2. Cycling: easy cycling on our comfortable bikes on the Greenway along the river to Pinos Genil.
  3. Cycling from the mountains to the Sea (full day): a beautiful mountain road will bring you to an altitude of 1350 meters, from where you descend to the Tropical Coast!
  4. Guided Hike through Nature Park Sierra Nevada: The Cahorros Hike.
  5. Guided Olive oil Tour in the Lecrín Valley includes visit of olive grooves, an ancient olive mill and olive oil tasting.
  6. Guided excursion to the Alpujarras south from the Sierra Nevada:  with short walks between the beautiful white mountain villages, includes transport and typical lunch.
 


Granada, einde

Granada, einde

Na het ontbijt in het hotel is je reis voorbij en kun je met de bus of trein naar Córdoba, Málaga, Sevilla of Madrid. Natuurlijk kun je ons ook vragen om een extra nacht te boeken, want Granada heeft veel te bieden! Voor het bezoek aan het beroemde Alhambra heb je minstens 3-4 uur nodig, en de inmense kathedraal met koninklijke kapel is ook een aanrader. Daarnaast is het erg leuk om door de Moorse Albayzin (Werelderfgoed van Unesco) naar de Mirador San Nicolás te lopen, en op de terugweg in één van de Arabische theehuizen in de souk thee te drinken!Bed and Breakfast

Inclusief

3 nachten


Route informatie

Inclusief

Optionele services


Cycling route along the river Genil with rental bike

Niet inbegrepen

28€

halve dag

Cycling route starting close to your hotel in Granada including comfortable 28" rental bike.


Flamenco optreden

Niet inbegrepen

30€


Olive oil Tour (Granada)

Niet inbegrepen

40€

halve dag

Excursion from Granada to the Lecrín Valley to see olive grooves, visit an ancient olive oil mill and learn all about olive oil. Includes transport from hotel Granada to Lecrín valley, guide & olive oil tasting.


Hammam (Arabische baden met massage 30 min)

Niet inbegrepen

45€

2 uur


Guided Hiking route through Granada: Albayzin, Sacromonte and river Darro valley

Niet inbegrepen

per persoon (min 2) 85€

6 uur

Guided walking route starting from your hotel in Granada into the river Darro valley with beautiful views of the town and the Alhambra. Including visit of Cave Interpretation Centre in the Sacromonte, picnic and a coffee in the Albayzin.


Excursion Alpujarra

Niet inbegrepen

for 4 persons p.p. 90€

hele dag

Full day excursion from Granada to the Alpujarra. Includes transport from hotel Granada to Alpujarra, guide, and typical lunch.

Vraag over deze reis

If you have any questions or suggestions about this tour you can use this simple form, we will respond immediately.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tortilla

Tortilla de Patatas

White Villages

Duurzame ontwikkeling: Boek lokaal!

Roman Bridge Cordoba

Waarom Andalusië?